Twillman tycker och tänker
Okategoriserade

Äntligen har Alltvåan börjat!

Igår hade alltvåan smygpremiär då vi åkte ner till Sävsjö för bortamatch mot HA74. I eftermiddag fullbordas första omgången då resterande 3 matcher skall avgöras. Äntligen har det börjat!

Igår hade vi i Trollhättans HC premiär i alltvåan när vi gästade HA74 nere i Sävsjö. Det är som vår sportchef Eric Bowallius skrev på vår hemsida ”jag tror inte Trollhättans HC spelat på högre nivå sedan 1973”. Detta innebär givetvis att det var en premiär utöver det vanliga.

Vi visste att det skulle gå fruktansvärt fort därute och att tempot kommer höjas 3-4 snäpp mot en lunkande grundserie där kvaliteten är väldigt ojämn. HA74 besitter en riktigt stark offensiv med mycket spelskickliga backar med Marcus Korutschka i spetsen. De befogar över en riktigt vass förstaline med Pontusson och Olof Svensson i spetsen. De är bra i specal teams där deras PP på 34% vittnar om detta. För att ta poäng visste vi att vi var tvungna att hålla en hög lägstanivå och växa in i matchen.

Det var längesedan jag var så laddad inför en match och innan vi skulle gå ut till matchstart och satt i omklädningsrummet så hör vi klacken sjunga och man får den där riktiga tändvätskan. Jag vill ge en stor eloge till den tillresta supporterklacken på 40 personer från Trollhättan. Det var magiskt.

Vi kommer ut och börjar bra, första 10 minuterna är helt okej från vår sida. Tempot är riktigt högt och HA74 gör allt för att få ett tidigt mål. Vi håller jämna steg och får ett powerplay där Lönn hittar mig med en bra genomskärare och jag kan relativt ostört vandra in och trycka dit pucken.

HA74 får sedan 5 mot 3 och utnyttjar detta och kvitterar till 1-1. Detta står sig sedan perioden ut. Härifrån följs vi åt genom hela matchen. Inget lag leder med mer än 1 mål under matchen och vi har ledningen 3 gånger. När det sedan blir övertid så kan det gå åt vilket håll som helst och denna gång var det HA74 som tog bonuspoängen. Summerar man matchen så är det inte heller orättvist då HA74 hade lite längre anfall än oss och lite mer puck.

Jag tycker ändå att vi gör en riktigt bra match och jag tror alla de 400 personerna i Sävsjö ishall känner att de fick valuta för pengarna och fick se en mycket bra hockeymatch där båda lagen visade upp ett kreativt anfallsspel och bra tempo!

Nu vet vi vad som kommer krävas varje match i denna serien för att ta poäng. Det är fruktansvärt roligt att spela denna serien där det är bra hockey och spelande lag. Det är nu det roliga börjar. Det är nu det är upp till bevis. Det är nu man får bekänna färg. Det är nu man skall ge och ta.

Jag säger som Cameron Yarwood i vårt lag: ”It´s Hockey”.

Nu skall det bli spännande att följa dagens omgång och ikväll vet alla lag vad som kommer krävas varje match, byte för byte i 60 minuter för att ta poäng och hävda sig i serien.

15894755_1510224002322865_9080847030096067848_n 15941301_1509958769016055_4283868347749602893_n

Återigen, tack för stödet! Det var magiskt och vi i laget hoppas givetvis på att detta fortsätter och att det kan vara ännu fler som är med nästa match.

Ni vann matchen på läktaren!

/Twillman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Okategoriserade

Det räcker att vara på rätt sida strecket efter sista omgången!!

Det är den sjukaste upplösning jag varit med om som spelare. Sista omgången av Alltvåan när allt skall avgöras. Frågan är om det någonsin varit så tight Alltvåa som årets upplaga? Det är ett lag som sticker ut och varit överlägset och det stavas Mjölby HC. Resterande lag har upplevt en tight tabell där varje mål och poäng varit fruktansvärt viktiga.

Söndag 26 februari, omgång 14 i Alltvåan.

Förutsättningarna var ganska enkla inför denna omgång. HA74 och Värnamo spelade i fredags där HA74 vann efter förlängning. Efter att Värnamo tagit 1 poäng så visste vi att för att passera Värnamo krävdes en seger mot Mörrum med 10 puckar ungefär för att passera via bättre målskillnad. Detta förstod vi såklart var orealistiskt att mäkta med.

Förutsättningarna var givetvis att vi själva måste gå för 3 poäng och seger vid full tid. Misslyckas vi med detta så är Boro/Vetlanda vidare. Utöver att vi skall säkra 3 poäng mot Mörrum så var vi beroende av att Mjölby skulle slå Boro/vetlanda nere i Borohallen på full tid.

Det som händer nu är bara en stark sanning i det uttyck som man använder ibland ”i idrott kan allt hända”. Vi hade verkligen marginalerna med oss och jag vill säga att man ofta förtjänar marginaler i slutändan.

Mjölby gör sitt 2-1 mål med ca 30 sekunder kvar av matchen, samtidigt som vi ligger under med 1-3 mot Mörrum. Vi reser oss och gör en upphämtning från 1-3 till 4-3 på 11 minuter och fortsatt spel med Playoff i veckan är ett faktum. Vi vinner rättvist mot Mörrum och slår faktiskt Mörrum båda mötena i Alltvåan.

Vi kommer kanske speciellt ihåg när vi kvitterade 59:59 nere i Vetlanda och vann på straffar. Den kvitteringen och dom poängen är idag när man summerar en stor anledning till att vi hamnade över strecket för första gången efter sista omgången.

Samtidigt all cred till Mjölby som varit klara för Playoff sedan länge, att spela en bortamatch nere i Vetlanda med en proffsig inställning till att vinna matchen.

Sedan vill jag tacka några spelare i Bäcken som i vår förra match frågade flera gånger under matchen ”Twillman, när ska du blogga då?” ”Twillman, blogga lite istället”.

Jag hoppas ni ser att jag äntligen har skrivit ett nytt inlägg här och att ni njuter när ni läser. Kul att det berör!

/#62

20170226_THC_Morrum_nymanfoto_018

 

Okategoriserade

Alla klubbar borde ta efter Filipstad Hockey! ”Kom igen Staen”!

Jag känner två spelare mycket väl som idag spelar i Filipstad vilket gör att man följer laget med ena ögat. Jag är mäkta imponerad över hur klubben ökar intresset och blir/är ett av hockeysveriges folkkäraste lag (lokalt). För er som inte har en aning om vad jag pratar om kommer jag försöka redogöra det i detta inlägg.

Filipstad är en liten ort i centrala Värmland med ca 6000 invånare. Laget spelar sedan två säsonger i hockeytvåan efter att ha tagit klivet upp från många säsonger i Div 3.

Laget är ett mittenlag i Värmlandstvåan och har väl egentligen ingen överdrivet stor sportslig framgång i nuläget. FIF´s ambition, vision eller målsättning rent sportsligt vet jag ingenting om.  Men det spelar ingen roll när föreningen har hela orten i ryggen och skapar en magisk stämning varje match.

Alla med intresse för hockey känner troligtvis till Movember. För er som inte vet så är det en kampanj många hockeylag i Sverige kör under November månad med en insamling för forskning kring prostatacancer. Filipstad drog ett jättelass i denna kampanj och samlade in NÄST mest i HELA Sverige. Laget som vann är SHL laget Frölunda. Tvåa kom alltså Filipstad med en insamling på HELA 250 000 kr. Helt magiskt!

FIF hade i sin första träningsmatch 650 åskådare.

FIF snittar på sina hemmamatcher 6-700 åskådare.

FIF har ALLTID publikfest på sina matcher.

Filipstad måste göra väldigt mycket bra för att komma dit man är idag. Deras Facebook sida har 2,500 gilla markeringar och dom jobbar hårt med att skapa mervärde för sina sponsorer utåt. Ta gärna en titt på deras facebook och se själva.

Jag tycker det är imponerande.

 

Vem vill inte ha publikfest?!

15268049_1769679343298357_4976480689752984411_n

15181634_1769679053298386_7982021474360163033_n

12106961_1617875338478759_8531124781119278240_n

 

 

/Twillman

 

 

Okategoriserade

Premiär på riktighockey och stekhet derbyvecka!

Först och främst vill jag lyfta på hatten för Riktighockey.se som har ökat det mediala intresset kring hockeytvåan. Jag skall försöka bidra med så mycket intressanta saker som möjligt och idag tänkte jag skriva om hockeytvåans hetaste match! Fredagens Derby mellan Vänersborgs HC - Trollhättans HC! Välkomna!

Alla som har spelat ett derby vet vad det handlar om. Det är ingen vanlig vecka. Det är inga vanliga tankar. Det är ingen ”vanlig” match. Det är derby!

Oavsett vart i Sverige så har derbymatcher alltid varit väldigt speciella.

För er som inte har den geografiska kollen här i Väst, så skiljer det endast 1 mil mellan städerna. Många spelare har representerat respektive klubb. Många spelare känner varandra, och umgås privat. Men där och då, när pucken släpps…… Då är det krig.

För hockeyn är dessa matcher så fruktansvärt viktiga. Det skapar intresse, det triggar klubbarna. Det är hockeyfest!

I Playoff 1 förra säsongen möttes vi. Det kunde liksom inte hända. Det var för bra för att vara sant egentligen. Det som alla kommer ihåg var att det var riktig hockeyfest. Totalt på dessa 3 matcher som VHC vann med 2-1 i matcher, var det över 3000 åskådare! Hockeyn har kommit tillbaka på allvar i städerna!

För egen del känns det såklart tråkigt att vara skadad och missa denna höjdpunkt. Samtidigt får man suga in atmosfären från sidan och göra det man kan för att pusha grabbarna.

En sak är säker…. Det krävs ingen extra tändvätska. Utmaningen är att hitta rätt balans.

 

Nu gjorde Giroud precis 1-1 på straff och det får summera detta första inlägg. COYG!

Väl mött!

/Twillman